Newsletter fall 2014

Tilføjet

In the bottom of this page you can make a Google translation of the text.

 

Nyhedsbrev Efterår 2014

 

Hellere udvikling end afvikling

Det er ingen hemmelighed, at vi i Bomidtvest har afdelinger med tomme boliger. Og tomme boliger betyder desværre udhuling af egenkapitalen og højere husleje for afdelingens lejere.

I mange år har tendensen været, at flere og flere mennesker flytter til de store byer. Mens der er mangel på almene boliger i Aarhus og København, har vi ledige boliger i Midt- og Vestjylland. Debatten om landdistrikterne og den "højmodne-banan" er i høj grad relevant for nogle af vore afdelinger.

Vi arbejder hellere på at udvikle vore afdelinger end afvikle dem. Men det nytter ikke at lukke øjnene og håbe, at befolkningsstrømmen vender. Der vil være afdelinger, hvor udviklingen er afvikling.

Sammen med kommunerne, kreditgiverne og andre interessenter arbejder vi på økonomiske løsninger, der ikke kun hjælper vore afdelinger her og nu, men også holder i fremtiden.

  

Afdeling 470:

Ildsjæle skaber byudvikling

I dette nyhedsbrev sætter vi spot på vores nordligste afdeling, der ligger i Harboøre og Thyborøn.

Mellem Vesterhavet og Limfjorden, i et område, hvor vestenvinden har sat sit tydelige præg på naturen, servicerer vicevært Bent Jensen 165 boliger.

"Det er underligt, at Bomidtvest ikke bliver kimet ned af mennesker, der gerne vil bo her" siger Bent med sit lune smil:"her er jo bare så dejligt". 

Tætte lokale fællesskaber og engagement præger de to bysamfund. I Harboøre har en gruppe ildsjæle sørget for, at hallen nu er ved at blive udvidet med en såkaldt letbane, der giver gode muligheder for motion året rundt. En letbane er en uopvarmet hal med gennemsigtige rulleporte hele vejen rundt om hallen. På den måde kan man lukke af for vind og vejr på kolde dage og lukke op på lune sommeraftener.

Udover de lokale initiativer er Bent glad for at både Thyborøn og Harboøre har gode indkøbsmuligheder: "Jeg har fået en lejer fra Thyholm, der flyttede hertil, da den lokale købmand lukkede. Muligheden for indkøb tæt på boligen øger helt klart folks lyst til at bo her", fastslår Bent.

 

Robotter passer haven

I Lyne, Stauning og Grønbjerg er det robotter, der klipper græsset. Driftsafdelingen i Bomidtvest undersøger i øjeblikket muligheden for at optimere driften ved at bruge robotplæne- klippere.  

Målet er at skære en del af viceværternes transporttid væk. Tid, der så kan bruges på andre opgaver end græsslåning.  

Bliver forsøget en succes, vil vi fremover anskaffe robotklippere i flere afdelinger.  

 

 

Afdelingsmøder

Vores inspektører er nu færdige med at holde afdelingsmøder i alle Bomidtvests afdelinger. Du kan læse referatet fra mødet i din afdeling på www.bomidtvest.dk/beboer/find-din-afdeling.aspx

 

Energivenlige boliger i Vildbjerg (afd. 4)

I Byhaven er 6 nybyggede familieboliger snart klar til indflytning. 1. december 2014 flytter de første familier ind i de topmoderne boliger.

Boligerne, der alle er 3-rums på 105 m2, er meget energivenlige med lavenergivinduer og isoleret efter nutidens krav. 

Byhaven er et meget populært område, der ligger tæt på bymidten i Vildbjerg, men alligevel har udsigt over mark og eng. Der står i øjeblikket 14 familier på venteliste til Byhaven.

 

Nyt ansigt på kontoret

Marianne Møller er pr. 1. september 2014 ansat som kommunikations- og marketingskonsulent. Marianne er uddannet cand. mag. i nordisk sprog og litteratur samt erhvervsøkonomi. Hun har tidligere været udviklingskonsulent i Innovatorium i Birk og siden 2011 været kommunikationsansvarlig hos Herning Vand.

 

 

Vil du være lokal reporter?

Hos Bomidtvest vil vi gerne fortælle de gode historier fra din afdeling. Del din historie med Marianne Møller på tlf.: 72185528; på mail: mmo@bomidtvest.dk eller på Facebook-siden www.facebook.com/bomidtvest/

  

 

Kom og besøg Bomidtvest

I juni flyttede vi ind i vores nye administrationsbygning på Finsensvej 1A i Ikast. Der er altid kaffe på kanden og du er meget velkommen til at kigge ind forbi.

 

Digitale tider

I Bomidtvest arbejder vi på at blive mere digitale. Fx. vil du som lejer i nær fremtid blive tildelt et login, så du via vores hjemmeside kan tilmelde dig al korrespondance på mail.

Det er også planen, at du på sigt vil kunne finde din lejekontrakt og andre dokumenter digitalt, når du er logget ind.

På vores hjemmeside kan du under "Beboer" læse alt, hvad der er værd at vide som lejer. Fx. kan du her finde en liste over de festlokaler, du kan leje.

Under "Helhedsplaner" kan du læse om projekterne i Skjern, Videbæk og Ikast. Hvordan tidsplanen ser ud, hvilke aktiviteter, der løber af stablen og andre nyheder.

Derudover kan du løbende se billeder som projekterne skrider frem.

På Lejehuset.dk er vi gået sammen med Boligselskabet Fruhøjgaard og Fællesbo om en webløsning, der præsenterer de 3 selskabers mange boliger i Midt- og Vestjylland.

Du finder også Bomidtvest på Facebook og på LinkedIn. Facebook-siden fortæller nyt fra Bomidtvest mellem nyhedsbrevene. Der lægger vi billeder op fra begivenheder i afdelingerne og fortæller om løst og fast.

LinkedIn siden bruger vi mest rettet mod erhvervslivet - fx. som supplement til aviserne, når vi har stillinger opslået.

 

Du er som lejer altid velkommen til at kontakte os - med ris, ros og forslag til forbedringer af vores service.

 

 

Vi ønsker alle vores lejere et dejligt farvestrålende efterår!

 

« Gå tilbage